Nyt netværk omkring emballage

Snart starter vi et nyt netværk, med fokus på faglig udvikling, markeds- og ledelsesinspiration, trends og teknik samt ny lovgivning. Netværket er tænkt for alle der har interesse i design, udvikling, produktion og salg af emballage. Det kan være dem der producerer et slutprodukt eller forhandlere.

Det fortæller Michael Brochmann fra brancheorganisationen Grakom. Det er dem, som har planlagt og afholder events i EmballageForum, som er netværkets navn.

 

Viden om miljø

Det faglige, det tekniske og viden om miljø og kemi er hjørnestolper for EmballageForum. Særligt miljø og fødevarekontakt er områder hvor Grakom har opbygget en stor viden gennem årene. Også indenfor jura har man egne kompetencer i huset.

– Vi kan allerede fra starten love medlemmerne et komplet tilbud indenfor de tekniske krav til emballagen. På sigt kobler vi også det kreative på. Der har vi et eget netværk, Creative Club, for bureauerne som har mere end hundrede medlemmer.

 

40 fra starten

Grakom har undersøgt interessen for et netværk indenfor emballage. Det har ført til at man allerede fra starten har 40 medlemmer.

Kontingentet starter på 2500 kroner per kvartal hvis man har under 10 ansatte. Siden stiger det op til maksimumbeløbet som er 6250 kroner per kvartal for de helt store virksomheder. Det må siges, at være en meget rimelig sum, med tanke på at det åbner op for et netværk som f.eks. kan producere en komplet miljøkonsekvensanalyse eller hjælpe med et juridisk dokument i forbindelse med køb af emballager.

 

Kommende program indeholder blandt andet:

  1. maj Fokus på udvalgte kundekrav til miljø
  2. maj Miljøet og emballagen i samspil
  3. juni FSC & PEFC – betydning og indblik i brug & anvendelse

EmballageForum vil også deltage på Pack&Move messen den 22.-23. september i Odense.

Publicerat av: 

Del artiklen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


For 100 år siden – 25. januar 1921 – havde Rossums Universal Robots premiere – og begrebet ”robotter” blev for første gang introduceret til verden

I 1920 skrev den tjekkiske forfatter Karel Capek teaterstykket R.U.R. som havde premiere den 25. januar 1921 – altså for netop 100 år siden. Stykket handler om nogle kunstige væsener, som ikke er mennesker, men ligner mennesker. Han kaldte dem robotter!

Publicerat av: 

Mura bygger verdens første fabrik, som omdanner eksisterende fossilt plastic til olie og ny plast

95% af al plastic er i dag stadig baseret på fossil olie, og omkring 85% af al plasticemballage bliver aldrig indsamlet til forbrænding eller genbrug. Mura Technologies og partnere bygger nu verdens første fabrik, som på industrielt niveau genfremstiller olie til nye plastprodukter fra så godt som alle eksisterende fossilt baserede plastprodukter.

Publicerat av: 

CBS’ berømte ”60 Minutes” har netop udgivet en fantastisk video om Boston Dynamics – som vi kender fra sidste juls dansende robotter

CBS’ har i løbet af de sidste 53 år skabt et ikon indenfor nyhedsformidling med det seriøse, ugentlige dybdeborende program ”60 Minutes”. De fleste kender sikkert Boston Dynamics fra julevideoen med de dansende robotter. Den 13 minutter lange 60 Minutes video er efter redaktørens opfattelse helt fantastisk for alle robot elskere.

Publicerat av: 

BillerudKorsnäs og BASF har udviklet et kompostibelt papirlaminat til fleksible emballager

EUs målsætning er, at i 2030 skal al emballage være genanvendelig eller kunne nedbrydes i naturen. Dette klarer normale plastfilm ikke, så derfor derfor har BASF og BillerudKorsnäs sammen udviklet en ny film til fleksible emballager, som er baseret på papir og et enkelt lag laminat og som er 100% kompostibelt.

Publicerat av: