Spot – Den nye service medarbejder, som aldrig bliver træt

”Robothunden” Spot fra Boston Dynamics & Hyundai. Foto: Boston Dynamics

I juni 2020 frigav Boston Dynamics sin Spot ”robothund” eller hvad man nu skal kalde denne nye 4-benede robot. Prisen i USA er $ 74.500 – omkring DKK 450.000. Det er uden moms, og der kommer sikkert omkostninger til ekstra batterier, styresystem osv. Men alligevel er Spot høj-interessant. Spot kan bevæge sig med op til 1,6 m/sek og i op til 90 minutter med en nyttelast på op til 14 kg. Den har et udskifteligt batteri, så den kræver ingen stilstand til opladning.

I første omgang er det vel gaven til dén, som har alt, men ved nærmere overvejelse er der et utal af opgaver som en sådan 4-benet robot kan udføre. Den kan jo gå op og ned at trapper og være ude i regn og sne og bevæge sig i fuldkommen mørke indendørs.

Her har vi faktisk den perfekte vagt som løbende kan bevæge sig rundt på virksomheden både uden- og indendørs og udrustet med det rigtige kamera kan hele det område som Spot bevæger sig i jo filmes og lagres. Med det rigtige vision-system kan Spot sikkert også programmeres til at søge efter ting, som man ikke rigtig selv har lykkedes med at finde. Kun fantasien sætter grænser her.

Spot kan hente og bringe en masse ting og kan dermed spare medarbejdere for unødige skridt og spildtid.

Teknologisk Institut har f.eks. fået Spot til at inspicere hegnet omkring en lufthavn.

Spot er vel endnu ikke en konkurrent til AMR – autonome mobile robotter – men det med at gå på trapper og i udfordrende terræn giver Spot en masse muligheder som de konventionelle mobile robotter ikke har. Og så er det her kun begyndelsen. Boston Dynamics har også gang i 2-benede robotter.

Den 11. december 2020 købte Hyundai Motor Corporation (verdens 3. største bilproducent) 80% af Boston Dynamics af japanske Softbank, som er en af verdens førende IT investorer (ejer bl.a. 24% af T-Mobile i USA og 27,5% af kinesiske Alibaba). Målsætningen er, at de to sammen, skal skabe endnu mere avancerede robotløsninger. I 2021 introducerer Boston Dynamics et nyt og revolutionerende visionbaseret de-palleterings koncept og bevæger sig hermed ind i intralogistics segmentet med alt hvad det indebærer i om automatisering af lager- og produktionmiljøer.

 

 

Publicerat av: 

Del artiklen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


For 100 år siden – 25. januar 1921 – havde Rossums Universal Robots premiere – og begrebet ”robotter” blev for første gang introduceret til verden

I 1920 skrev den tjekkiske forfatter Karel Capek teaterstykket R.U.R. som havde premiere den 25. januar 1921 – altså for netop 100 år siden. Stykket handler om nogle kunstige væsener, som ikke er mennesker, men ligner mennesker. Han kaldte dem robotter!

Publicerat av: 

Mura bygger verdens første fabrik, som omdanner eksisterende fossilt plastic til olie og ny plast

95% af al plastic er i dag stadig baseret på fossil olie, og omkring 85% af al plasticemballage bliver aldrig indsamlet til forbrænding eller genbrug. Mura Technologies og partnere bygger nu verdens første fabrik, som på industrielt niveau genfremstiller olie til nye plastprodukter fra så godt som alle eksisterende fossilt baserede plastprodukter.

Publicerat av: 

CBS’ berømte ”60 Minutes” har netop udgivet en fantastisk video om Boston Dynamics – som vi kender fra sidste juls dansende robotter

CBS’ har i løbet af de sidste 53 år skabt et ikon indenfor nyhedsformidling med det seriøse, ugentlige dybdeborende program ”60 Minutes”. De fleste kender sikkert Boston Dynamics fra julevideoen med de dansende robotter. Den 13 minutter lange 60 Minutes video er efter redaktørens opfattelse helt fantastisk for alle robot elskere.

Publicerat av: 

BillerudKorsnäs og BASF har udviklet et kompostibelt papirlaminat til fleksible emballager

EUs målsætning er, at i 2030 skal al emballage være genanvendelig eller kunne nedbrydes i naturen. Dette klarer normale plastfilm ikke, så derfor derfor har BASF og BillerudKorsnäs sammen udviklet en ny film til fleksible emballager, som er baseret på papir og et enkelt lag laminat og som er 100% kompostibelt.

Publicerat av: