Bæredygtig emballage og den kritiske forbruger – Markedsundersøgelse fra DS Smith

Illustration: DS Smith

DS Smith, som er en af verdens største emballageproducenter, fik den gode ide at undersøge, om Covid-19 situationen har ændret forbrugernes holdning til emballage. Dét har den, og folk køber nu mere på nettet. Hygiejnen ved indpakningen nu blevet et tema, men folk vil stadig også have en stabil, robust indpakning med så lidt emballage som muligt.

Rapporten slutter med følgende: ”Forbrugerforståelsen matcher ikke altid den videnskabelige virkelighed” hvilket vel nærmest kan oversættes til, at dagens krævende forbrugere har nogle ønsker og holdninger til emballage som det kan være svært for selv de mest avancerede emballage producenter at opfylde.

Så lidt emballage som muligt – men så meget som nødvendigt

43% af forbrugerne ønsker at købe produkter med så lidt emballage som muligt, men på den anden side forventer de samme forbrugere også, at emballagen er så god, at de modtager produkterne i perfekt stand. Her er udfordringen for virksomhederne så, at de varer som forbrugeren køber i en fysisk forretning skal have en emballage som gør varen attraktiv på hylderne og kan klare forbrugerens egen transport hjem. De varer, som købes på nettet skal derimod kunne holde til en måske voldsom transport over længere strækninger.

DS Smith’s undersøgelse viser helt klart, at den typiske e-handels køber er troløs og fuldkommen klar til at skifte leverandør, hvis emballagen ikke opfattes som bæredygtig, altså at der er for meget af den og/eller er baseret på de forkerte materialer, mens samme forbruger klart forventer lynhurtigt at få en gratis erstatningsleverance, hvis forsendelsen bliver skadet under transporten. Da omkostningen, som er forbundet med en erstatningsleverance er høj, kunne det jo være fristende at anvende ekstra meget emballage, men en sådan handling bliver åbenbart også straffet af den kritiske forbruger.

Information om emballagen på emballagen

Anvendelsen af bæredygtig emballage giver ingen mening, hvis forbrugeren ikke let kan se, om den er bæredygtig eller ej. Hele 74% kunne ikke finde ud af, om emballagen var bæredygtig og behandlede den derfor som om, at den ikke var bæredygtig. Dette kræver en langt bedre information om emballagen på emballagen.

Hygiejne og emballage

Ret så forventeligt er hygiejne og emballage blevet mere centralt i forbindelse med Covid-19, og for 45% af forbrugerne er hygiejne vigtigere end bæredygtighed i forhold til emballage. Det kan jo sætte nogle tanker i gang. Nu udelukker det ene jo ikke det andet, så kravet til fremtidens emballage er altså både bæredygtighed og en god hygiejne.

Emballage og hygiejne er blevet mere vigtig efter Covid 19. Foto: DS Smith

Sige-og-gøre-gabet

Nedenstående illustration viser klart, at der er en betydelig forskel mellem det forbrugerne siger, at de ønsker at gøre og hvad de i realiteten gør, når de står overfor et valg. En hurtig kalkule viser, at forbrugerne i praksis kun gør, hvad de siger, at de ønsker at gøre i omkring 50% af valgene. Det kan jo også mane til eftertanke.

Divergenser mellem forbrugernes påstande og handlinger. Illustration DS Smith

DS Smith rapporten finder du her

Publicerat av: 

Del artiklen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Emballagedagen – om innovation og grønne løsninger – Middelfart, den 6. oktober

Den 6.oktober kl. 12.00 i Middelfart har Grakom inviteret til en dag i emballagens tegn. Emballagen har været under pres i snart lang tid. Emballage kan dog ikke undværes, og fokus på miljø og klima i forbindelse med emballage er stort. Men er de bæredygtige alternativer virkelig så bæredygtige? Det er blandt andet et af de emner, der vil blive debatteret på Emballagedagen.

Publicerat av: 

”The Holy Grail” konceptet til affaldssortering skal nu afprøves i Danmark

Den 10. maj skrev Pack & Move om et nyt revolutionerende koncept til mærkning af alle former for emballage – og for den sags skyld alle trykte medier. Konceptet går ud på at lægge alle informationer om produktet ind i selve billedet og lade billedet være bæreren af informationen, som f.eks. også kan anvendes til at sortere emballage i forskellige grupper: Karton, plast, glas etc.

Publicerat av: 

Automatisk affaldssortering – Et besøg hos Jacob Kortbek fra Teknologisk Institut i Odense

Mine bedsteforældre havde ikke nedstyrtningsskakt, så de skulle selv bære alt affald hen til ejendommens centrale skraldespande. Så kom nedstyrtningsskakten, så man kunne komme af med affaldet på en komfortabel måde. Så kom alle kravene om affaldssortering (som er helt relevante for at kunne udnytte og genbruge affald på den mest optimale måde) men i processen døde nedstyrtningsskakten, så det i dag er lige så kompliceret at komme af med affaldet som på mine bedsteforældres tid – og måske tilmed mere, fordi alt jo nu skal sorteres. Det virker jo helt grotesk, når vi alle sammen jagter den mest komfortable tilværelse. Hvordan kan vi gøre vores affaldsgenerering- og håndtering forbrugervenlig – og samtidig gøre den miljørigtig?

Publicerat av: 

Over 3.000 med interesse for robotter besøgte Teknologisk Instituts RobotBrag 2021

Teknologisk Institut havde i torsdags sat alle sejl til og arrangeret en forrygende robotudstilling i deres lokaler i Odense, som dog langtfra var store nok til at huse alle de mere end 100 udstillere og de mange forskellige robot applikationer. Derfor havde man også rejst et helt cirkustelt for at få plads til alle. Udstillingen var fint besøgt allerede fra den åbnede, og til slut havde mere end 3.000 robotinteresserede personer lagt vejen forbi.

Publicerat av: 

Sappi og russiske ISBC introducerer et nyt papir med indstøbte RFID sendere

Papirleverandøren Sappi har netop offentliggjort, at man begynder at sælge papir med indstøbte RFID sendere. Et nærmere studie viser, at papiret kommer fra russiske ISBC. Sappi oplyser, at man kan trykke på papiret med de fleste kendte trykmetoder, dvs. med f.eks. konventionelle offsetmaskiner og HP Indigo, som jo også er en offsetmaskine. Det, som man kunne frygte, er, at trykket på papiret ville kunne ødeligge RFID senderen, men det sker åbenbart ikke. Man kan naturligvis også trykke med kontaktfri inkjet.

Publicerat av: 

Exoskeletter gør de tunge løft op til 30% lettere

På RobotBrag 2021 blev redaktøren opmærksom på, at exoskeletter, som hjælper med at gøre de tunge løft lettere, allerede blev introduceret på det danske marked i 2019. Det viste sig også, at der er danske start-ups, støttet af Odense Robotics som også er i gang med at udvikle exoskeletter. Det er jo altid fint at få åbnet øjnene for nye, positive tiltag.

Publicerat av: 

ABB Robotics køber spanske Asti og bliver hermed også specialist på mobile robotplatforme

Igennem de sidste 15 år har Veronica Pascual Boé stået i spidsen for familiefirmaet ASTI i Burgos, Spanien og udviklet det til at blive en af de ledende leverandører af mobile robotplatforme til fly- og bilindustrien. Alle prognoser indikerer, at væksten indenfor mobile robotplatforme langt vil overstige væksten indenfor konventionelle robotter og cobotter, så en fremsynet konventionel robotleverandør burde også have mobile platforme i det fremtidige produkt program. ABB Robotics har taget konsekvensen af dette og køber ASTI og gør Veronica Pascual til direktør for den mobile robotplatforms division.

Publicerat av: 

UPM Raflatac har netop udgivet en guide om emballage-design og -kommunikation

Der sker for tiden en voldsom udvikling indenfor både emballage og kommunikation, og på nogle punkter smelter disse udviklinger sammen. Finske UPM, som med en omsætning på € 8,6 milliarder, er en af verdens førende papir- og masse producenter, er også, gennem sit datterselskab UPM Raflatac med en omsætning på € 1,6 milliarder, en af verdens førende producenter af materialer til etiketproduktion. UPM Raflatac har netop udgivet en guide med deres opfattelse af den fremtidige design af emballage.

Publicerat av: 

Robotbrag 2021 – Teknologisk Instituts store årlige arrangement med alt det nye indenfor robotteknologi finder sted 26. august i Odense

I de seneste år har Teknologisk Institut haft nogle meget store arrangementer omkring det nyeste indenfor robotteknologi. Med de seneste åbninger i forhold til Covid 19 er det således også i år muligt at afholde et arrangement, hvor alle kan være fysisk tilstede og med ”hands-on” selv opleve alt det nyeste indenfor robotudvikling. Arrangementet finder sted hos Teknologisk Institut i Odense den 26. (27. for studerende) august fra 09.30-16.30. 

Publicerat av: 

Paradokserne omkring genanvendelse af papir og karton i stedet for plast i fødevareindustrien vokser

Miljøminister Lea Wermelin har netop offentliggjort et nyt EU direktiv om markedsføring og mærkning af éngangs plastprodukter (træder i kraft 3. juli 2021). Principielt er det jo fantastisk, at EU nu for alvor går i gang med at fremme brugen af miljøvenligt papir og karton til éngangs emballage, men direktivet skaber også nye udfordringer for de virksomheder, som arbejder hårdt på at gøre deres tryksager og emballager så bæredygtige og miljøvenlige som muligt med kravet om anvendelse af en ”anti-miljø” mærkat på alle produkter, som indeholder plast.

Publicerat av: