Coca Cola introducerer papirflaske fra danske Paboco

En miljøvenlig nye flasker baseret på papirmasse. Foto: Paboco

Coca Cola vil være mere miljøvenlig med nye flasker baseret på papirmasse. I stedet for fossilt produceret plastic anvendes nedbrydeligt og genanvendelig papirmasse. Glas er både miljøvenligt og genanvendeligt, men glas er tugt, så der er høje transport og genindvindings omkostninger ved at anvende glas.

Den nok så interessante nyhed er, at Coca Cola’s partner er danske Paboco – The Paper Board Company. Her er hovedaktionærerne den svenske papirproducent BillerudKorsnäs og den østrigske Alpla group, som er en af verdens førende producenter af plastemballage. Danske Jesper Servé Holding er minoritetsaktionær.

Jesper Servé startede i 2010 EcoXpac. I 2015 indledte man et samarbejde med Carlsberg om udvikling af ”den grønne fiber flaske”. I processen blev BillerudKorsnäs hovedaktionær i EcoXpac. I 2019 besluttede man at starte Paboco sammen med Alpla.

Selve flaskekonstruktionen er så tæt, at den kan indeholde kulsyreholdige produkter som f.eks. sodavand, øl og champagne. Desuden kan der trykkes eller graveres direkte på flaskens overflade. Det bliver spændende at se, hvordan denne gode danske ide kommer til at udvikle sig.

Publicerat av: 

Del artiklen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


For 100 år siden – 25. januar 1921 – havde Rossums Universal Robots premiere – og begrebet ”robotter” blev for første gang introduceret til verden

I 1920 skrev den tjekkiske forfatter Karel Capek teaterstykket R.U.R. som havde premiere den 25. januar 1921 – altså for netop 100 år siden. Stykket handler om nogle kunstige væsener, som ikke er mennesker, men ligner mennesker. Han kaldte dem robotter!

Publicerat av: 

Mura bygger verdens første fabrik, som omdanner eksisterende fossilt plastic til olie og ny plast

95% af al plastic er i dag stadig baseret på fossil olie, og omkring 85% af al plasticemballage bliver aldrig indsamlet til forbrænding eller genbrug. Mura Technologies og partnere bygger nu verdens første fabrik, som på industrielt niveau genfremstiller olie til nye plastprodukter fra så godt som alle eksisterende fossilt baserede plastprodukter.

Publicerat av: 

CBS’ berømte ”60 Minutes” har netop udgivet en fantastisk video om Boston Dynamics – som vi kender fra sidste juls dansende robotter

CBS’ har i løbet af de sidste 53 år skabt et ikon indenfor nyhedsformidling med det seriøse, ugentlige dybdeborende program ”60 Minutes”. De fleste kender sikkert Boston Dynamics fra julevideoen med de dansende robotter. Den 13 minutter lange 60 Minutes video er efter redaktørens opfattelse helt fantastisk for alle robot elskere.

Publicerat av: 

BillerudKorsnäs og BASF har udviklet et kompostibelt papirlaminat til fleksible emballager

EUs målsætning er, at i 2030 skal al emballage være genanvendelig eller kunne nedbrydes i naturen. Dette klarer normale plastfilm ikke, så derfor derfor har BASF og BillerudKorsnäs sammen udviklet en ny film til fleksible emballager, som er baseret på papir og et enkelt lag laminat og som er 100% kompostibelt.

Publicerat av: