Kunstig Intelligens kan og skal forbedre konkurrenceevnen – og Industriens Fond støtter

AI – kunstig intelligens – er grundlæggende baseret på store datamængder og forbedret brug af data. Illustration: Microsoft

Ny teknologi forbedrer konkurrenceevnen, men som oftest kræver det en ekstraordinær indsats at forstå, orke og implementere ny teknologi – så længe den er ny. Dette klassiske paradoks vil Industriens Fond gøre noget ved, så derfor introduceres ”AIDenmark” i samarbejde med en række teknologiorganisationer for lettere at få kunstig intelligens implementeret hos danske virksomheder.

Initiativet AIDenmark fokuserer på Danmarks små og mellemstore virksomheder med målsætningen at gøre digitalisering og brugen af kunstig intelligens lettere og mere forståelig. Man kan sige, at der stilles en værktøjskasse til rådighed for at gøre processen lettere.

I første omgang er det målsætningen at hjælpe 120 danske små og mellemstore virksomheder i gang med anvendelsen af kunstig intelligens og data over en 6 måneders forsøgsperiode.

Industriens Fond finansierer projektet med DKK 34,5 millioner over en 3-årig periode.

Teknologi organisationerne er:

  1. Teknologisk Institut
  2. Alexandra Instituttet
  3. Aalborg Universitet
  4. Danmarks Tekniske Universitet
  5. Københavns Universitet
  6. IT Universitetet

Mere om AIDenmark finder du her:

Publicerat av: 

Del artiklen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


For 100 år siden – 25. januar 1921 – havde Rossums Universal Robots premiere – og begrebet ”robotter” blev for første gang introduceret til verden

I 1920 skrev den tjekkiske forfatter Karel Capek teaterstykket R.U.R. som havde premiere den 25. januar 1921 – altså for netop 100 år siden. Stykket handler om nogle kunstige væsener, som ikke er mennesker, men ligner mennesker. Han kaldte dem robotter!

Publicerat av: 

Mura bygger verdens første fabrik, som omdanner eksisterende fossilt plastic til olie og ny plast

95% af al plastic er i dag stadig baseret på fossil olie, og omkring 85% af al plasticemballage bliver aldrig indsamlet til forbrænding eller genbrug. Mura Technologies og partnere bygger nu verdens første fabrik, som på industrielt niveau genfremstiller olie til nye plastprodukter fra så godt som alle eksisterende fossilt baserede plastprodukter.

Publicerat av: 

CBS’ berømte ”60 Minutes” har netop udgivet en fantastisk video om Boston Dynamics – som vi kender fra sidste juls dansende robotter

CBS’ har i løbet af de sidste 53 år skabt et ikon indenfor nyhedsformidling med det seriøse, ugentlige dybdeborende program ”60 Minutes”. De fleste kender sikkert Boston Dynamics fra julevideoen med de dansende robotter. Den 13 minutter lange 60 Minutes video er efter redaktørens opfattelse helt fantastisk for alle robot elskere.

Publicerat av: 

BillerudKorsnäs og BASF har udviklet et kompostibelt papirlaminat til fleksible emballager

EUs målsætning er, at i 2030 skal al emballage være genanvendelig eller kunne nedbrydes i naturen. Dette klarer normale plastfilm ikke, så derfor derfor har BASF og BillerudKorsnäs sammen udviklet en ny film til fleksible emballager, som er baseret på papir og et enkelt lag laminat og som er 100% kompostibelt.

Publicerat av: