Drømmer nogen om sommer på stranden? Nu gør Corona (øl) 6-pack emballagen bæredygtig

Corona’s nye 6-pack emballage fremstillet af byg-strå og genanvendte træfibre . Foto: AB-Inbev

De fleste har sikkert en klar fornemmelse af, at byg er en central bestanddel i ølbrygning. Nu tager Corona (øl) så byg-stråene ind i fremstillingen af emballage. I første omgang drejer det sig om 6-packen til ølflaskerne – og med Columbia som testmarked – men det er klart, at moderselskabet AB-Inbev, som er verdens største bryggeri med en markedsandel på 20%, har større planer med den bæredygtige emballage.

For omkring 3 år siden fik udviklingsfolkene hos AB-Inbev den udmærkede ide, at man måske kunne anvende overskudsproduktet byg-strå, efter høsten af byg til ølproduktionen, til noget fornuftigt, f.eks. til emballage, og forsøgene gik i gang. Det viste sig ret hurtigt, at processen med at forarbejde byg-strå til papir-fibre reducerede vandforbruget med 90% i forhold til normal fiber produktion. Samtidig reduceres energi- og kemikalieforbruget væsentligt. For at fremstille den færdige karton blandes byg-fibrene med 100% recirkulerede træfibre, så man får en 6-pack med samme stærke egenskaber som en konventionel 6-pack, men fremstillet af 100% genanvendeligt materiale. Når materialet genbruges opfører det sig som et normalt papirprodukt.

Foto AB-Inbev

På toppen af dette kan man også fremføre, at det anvendte dyrkningsareal til byg-stråene principielt er ”0”, fordi man jo allerede anvender arealet til produktionen af byg til selve øllet.

Når nu AB-Inbev også går igang med at anvende Paboco papirflaske, som vi har omtalt i et andet nyhedsbrev, kan man med virkelig god samvittighed nyde øldrikningen i sommerlandet.

Du kan finde mere om AB-Inbev, som bl.a. fremstiller Budweiser, Beck’s, Corona og Leffe, her

 

 

 

 

Publicerat av: 

Del artiklen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


For 100 år siden – 25. januar 1921 – havde Rossums Universal Robots premiere – og begrebet ”robotter” blev for første gang introduceret til verden

I 1920 skrev den tjekkiske forfatter Karel Capek teaterstykket R.U.R. som havde premiere den 25. januar 1921 – altså for netop 100 år siden. Stykket handler om nogle kunstige væsener, som ikke er mennesker, men ligner mennesker. Han kaldte dem robotter!

Publicerat av: 

Mura bygger verdens første fabrik, som omdanner eksisterende fossilt plastic til olie og ny plast

95% af al plastic er i dag stadig baseret på fossil olie, og omkring 85% af al plasticemballage bliver aldrig indsamlet til forbrænding eller genbrug. Mura Technologies og partnere bygger nu verdens første fabrik, som på industrielt niveau genfremstiller olie til nye plastprodukter fra så godt som alle eksisterende fossilt baserede plastprodukter.

Publicerat av: 

CBS’ berømte ”60 Minutes” har netop udgivet en fantastisk video om Boston Dynamics – som vi kender fra sidste juls dansende robotter

CBS’ har i løbet af de sidste 53 år skabt et ikon indenfor nyhedsformidling med det seriøse, ugentlige dybdeborende program ”60 Minutes”. De fleste kender sikkert Boston Dynamics fra julevideoen med de dansende robotter. Den 13 minutter lange 60 Minutes video er efter redaktørens opfattelse helt fantastisk for alle robot elskere.

Publicerat av: 

BillerudKorsnäs og BASF har udviklet et kompostibelt papirlaminat til fleksible emballager

EUs målsætning er, at i 2030 skal al emballage være genanvendelig eller kunne nedbrydes i naturen. Dette klarer normale plastfilm ikke, så derfor derfor har BASF og BillerudKorsnäs sammen udviklet en ny film til fleksible emballager, som er baseret på papir og et enkelt lag laminat og som er 100% kompostibelt.

Publicerat av: