Genbrugs-plastemballage kræver etiketter, som også kan genbruges

Genanvendelig etiket-materiale til genanvendelig plastemballage. Foto: UPM

Selv om, at mængden af plastemballage, som kan genanvendes, stadig er meget lille, så er det et marked, som vokser så det knager. Men selv om plastemballagen i sig selv kan genanvendes, så kræver det jo, at de dertil hørende etiketter også kan genanvendes. Ellers give det hele ingen rigtig mening. Derfor introducerer UPM nu en række nye PP og PE baserede selvklæbende etiketter, som tillader, at den samlede emballage genanvendes. APR – the Association of Plastic Recyclers – har netop godkendt UPMs nye etiketter.

Etiket filmene af PP og PE er hvide eller gennemsigtige belagt med en akrylisk klæbemateriale, som passer perfekt sammen med plastemballage fremstillet af PP, PE eller HDPE. Dvs. at den samlede emballage kan anvendes til både fødevarer og kosmetik.

Desværre viser undersøgelser, at kun en meget begrænset mængde af den plastemballage, som kan genanvendes faktisk returneres til genanvendelse. Diverse undersøgelser har vist, at dette i høj grad skyldes, at forbrugerne ikke er klar over, at disse miljøvenlige emballager faktisk kan genanvendes.

Man kan kun endnu engang opfordre til, at informations niveauet omkring genanvendelige emballager forbedres dramatisk med en bedre og let forståelig information på al emballage.

Du kan finde mere om UPMs nye etiketter her: 

Publicerat av: 

Del artiklen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


For 100 år siden – 25. januar 1921 – havde Rossums Universal Robots premiere – og begrebet ”robotter” blev for første gang introduceret til verden

I 1920 skrev den tjekkiske forfatter Karel Capek teaterstykket R.U.R. som havde premiere den 25. januar 1921 – altså for netop 100 år siden. Stykket handler om nogle kunstige væsener, som ikke er mennesker, men ligner mennesker. Han kaldte dem robotter!

Publicerat av: 

Mura bygger verdens første fabrik, som omdanner eksisterende fossilt plastic til olie og ny plast

95% af al plastic er i dag stadig baseret på fossil olie, og omkring 85% af al plasticemballage bliver aldrig indsamlet til forbrænding eller genbrug. Mura Technologies og partnere bygger nu verdens første fabrik, som på industrielt niveau genfremstiller olie til nye plastprodukter fra så godt som alle eksisterende fossilt baserede plastprodukter.

Publicerat av: 

CBS’ berømte ”60 Minutes” har netop udgivet en fantastisk video om Boston Dynamics – som vi kender fra sidste juls dansende robotter

CBS’ har i løbet af de sidste 53 år skabt et ikon indenfor nyhedsformidling med det seriøse, ugentlige dybdeborende program ”60 Minutes”. De fleste kender sikkert Boston Dynamics fra julevideoen med de dansende robotter. Den 13 minutter lange 60 Minutes video er efter redaktørens opfattelse helt fantastisk for alle robot elskere.

Publicerat av: 

BillerudKorsnäs og BASF har udviklet et kompostibelt papirlaminat til fleksible emballager

EUs målsætning er, at i 2030 skal al emballage være genanvendelig eller kunne nedbrydes i naturen. Dette klarer normale plastfilm ikke, så derfor derfor har BASF og BillerudKorsnäs sammen udviklet en ny film til fleksible emballager, som er baseret på papir og et enkelt lag laminat og som er 100% kompostibelt.

Publicerat av: