Hygiejne beskyttende overfladelakker til trykte materialer

Hygiejne forebyggende lakker til emballage. Foto: DS Smith

Engelske Touch Guard har indledt et samarbejde med DS Smith omkring hygiejne beskyttende overfladelakker. DS Smith’s krævende testprocedurer viser, at lakkerne afviser omkring 99% af alle de skadelige virus og bakterier, som overføres ved fysisk kontakt mellem mennesker  – også via emballageoverflader. Interessant i den nuværende Covid-19 situation, men også interessant i forbindelse med Kolera og andre farlige bakterie baserede sygdomme.

Lakkerne anvendes i konventionelle flexo-trykværker

Touch Guard har udviklet det patenterede koncept om, hvordan man kan overføre deres smitte forebyggende produkt til trykte materialer som en lak via et konventionelt flexo trykværk. Konceptet kan altså både anvendes ved smal- og bredbane flexo rotationsmaskiner og bølgepap maskiner, ligesom det naturligvis også kan bruges til offsetmaskinernes lakværker. De kan påføres både tykke substrater som bølgepap og tynde materialer som plastfilm, og de kan påføres på begge sider af substraterne i den udstrækning maskinerne kan tørre dem.

Vand-, solvent- og UV baserede hygiejne lakker

Julian Dugdale, som har opfundet konceptet og grundlagt Touch Guard, fortæller, at produktprogrammet omfatter vand-, solvent- og UV-baserede hygiejnelakker, mens der endnu ikke findes inkjet lakker. Dette er vel, principielt, ikke noget problem, da en række digitalmaskiner kan udrustes med konventionelle inline flexo-lakværker fra f.eks. Tresu, og spotlakering er fuldkommen uinteressant.

Touch Guards produkter er godkendt til kontakt med fødevarer

DS Smith sigter i første omgang på ydersiderne af emballagen, men ifølge Julian Dugdale har lakkerne langt bredere anvendelsesmuligheder, fordi de også er godkendt til direkte kontakt med fødevarer. De kan påføres på begge sider af både tykt bølgepap og tynde plastfilm, så de også kan anvendes i forbindelse med indpakning af f.eks. vakuumpakket fersk kød eller fisk og dermed reducere spildet af ferske fødevarer, fordi holdbarheden simpelthen forlænges. Man kan sige, at der er tale om et nyt produkt med meget store potentielle anvendelsesområder.

DS Smith meddelelsen finder du her

 

Publicerat av: 

Del artiklen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


For 100 år siden – 25. januar 1921 – havde Rossums Universal Robots premiere – og begrebet ”robotter” blev for første gang introduceret til verden

I 1920 skrev den tjekkiske forfatter Karel Capek teaterstykket R.U.R. som havde premiere den 25. januar 1921 – altså for netop 100 år siden. Stykket handler om nogle kunstige væsener, som ikke er mennesker, men ligner mennesker. Han kaldte dem robotter!

Publicerat av: 

Mura bygger verdens første fabrik, som omdanner eksisterende fossilt plastic til olie og ny plast

95% af al plastic er i dag stadig baseret på fossil olie, og omkring 85% af al plasticemballage bliver aldrig indsamlet til forbrænding eller genbrug. Mura Technologies og partnere bygger nu verdens første fabrik, som på industrielt niveau genfremstiller olie til nye plastprodukter fra så godt som alle eksisterende fossilt baserede plastprodukter.

Publicerat av: 

CBS’ berømte ”60 Minutes” har netop udgivet en fantastisk video om Boston Dynamics – som vi kender fra sidste juls dansende robotter

CBS’ har i løbet af de sidste 53 år skabt et ikon indenfor nyhedsformidling med det seriøse, ugentlige dybdeborende program ”60 Minutes”. De fleste kender sikkert Boston Dynamics fra julevideoen med de dansende robotter. Den 13 minutter lange 60 Minutes video er efter redaktørens opfattelse helt fantastisk for alle robot elskere.

Publicerat av: 

BillerudKorsnäs og BASF har udviklet et kompostibelt papirlaminat til fleksible emballager

EUs målsætning er, at i 2030 skal al emballage være genanvendelig eller kunne nedbrydes i naturen. Dette klarer normale plastfilm ikke, så derfor derfor har BASF og BillerudKorsnäs sammen udviklet en ny film til fleksible emballager, som er baseret på papir og et enkelt lag laminat og som er 100% kompostibelt.

Publicerat av: