CBS’ berømte ”60 Minutes” har netop udgivet en fantastisk video om Boston Dynamics – som vi kender fra sidste juls dansende robotter

Boston Dynamics tobenede robot Atlas. Foto: Hundai

CBS har i løbet af de sidste 53 år skabt et ikon indenfor nyhedsformidling med det seriøse, ugentlige dybdeborende program ”60 Minutes”. Efter mange års forsøg på at få lov til at besøge Boston Dynamics, som de fleste måske først lærte rigtig at kende med julevideoen med de dansende robotter, lykkedes det endelig i marts i år at få lov til at komme indenfor i den interessante virksomhed. Journalisten Anderson Cooper fik for nogle dage siden lov til, sammen med et kamera-hold, at gå rundt og filme en masse robotter i action og interviewe de centrale personer i virksomheden. Det er der – i hvert fald efter redaktørens opfattelse – kommet en fantastisk robot-video ud af.

60 Minutes videoen på 13 minutter kan ses her

For ca. 40 år siden fik Marc Raibert den vilde ide at udvikle robotter med ben, fordi når nu mennesker og dyr har ben, så er det sikkert en fornuftig måde at bevæge sig rundt på. Han var på det tidspunkt professor i robot- og computer teknologi ved Carnegie Mellon Universitetet i Pittsburgh, Pennsylvania. I 1992 grundlagde han Boston Dynamics sammen med kollegaen Robert Playter, og derefter er det bare gået derudad med to- og firbene robotter til det amerikanske forsvar og andre større kunder. I slutningen af 2020 blev hovedparten of Boston Dynamics solgt for et $-milliardbeløb til bil- og robotfabrikanten Hyundai i Korea.

Marc Raibert har en interessant kommentar i disse AI – kunstig intelligens tider. AI i deres robotter betegner han som ”atletisk intelligens”, som er relateret til alle de bevægelser som robotterne foretager, og den har de masser af. ”Kognitiv intelligens” eller evnen til at tænke har de intet af. Som Marc Raibert siger: Vi kan få vores robotter til at foretage alle mulige mærkelige bevægelser, men de vel slet ikke forstå, hvis man beder dem on at hente en øl i køleskabet.

Lad det være sagt med det samme: Der er masser af nye interessante robot-tiltag på vej fra Boston Dynamics.

 

 

 

Publicerat av: 

Del artiklen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


For 100 år siden – 25. januar 1921 – havde Rossums Universal Robots premiere – og begrebet ”robotter” blev for første gang introduceret til verden

I 1920 skrev den tjekkiske forfatter Karel Capek teaterstykket R.U.R. som havde premiere den 25. januar 1921 – altså for netop 100 år siden. Stykket handler om nogle kunstige væsener, som ikke er mennesker, men ligner mennesker. Han kaldte dem robotter!

Publicerat av: 

Mura bygger verdens første fabrik, som omdanner eksisterende fossilt plastic til olie og ny plast

95% af al plastic er i dag stadig baseret på fossil olie, og omkring 85% af al plasticemballage bliver aldrig indsamlet til forbrænding eller genbrug. Mura Technologies og partnere bygger nu verdens første fabrik, som på industrielt niveau genfremstiller olie til nye plastprodukter fra så godt som alle eksisterende fossilt baserede plastprodukter.

Publicerat av: 

CBS’ berømte ”60 Minutes” har netop udgivet en fantastisk video om Boston Dynamics – som vi kender fra sidste juls dansende robotter

CBS’ har i løbet af de sidste 53 år skabt et ikon indenfor nyhedsformidling med det seriøse, ugentlige dybdeborende program ”60 Minutes”. De fleste kender sikkert Boston Dynamics fra julevideoen med de dansende robotter. Den 13 minutter lange 60 Minutes video er efter redaktørens opfattelse helt fantastisk for alle robot elskere.

Publicerat av: 

BillerudKorsnäs og BASF har udviklet et kompostibelt papirlaminat til fleksible emballager

EUs målsætning er, at i 2030 skal al emballage være genanvendelig eller kunne nedbrydes i naturen. Dette klarer normale plastfilm ikke, så derfor derfor har BASF og BillerudKorsnäs sammen udviklet en ny film til fleksible emballager, som er baseret på papir og et enkelt lag laminat og som er 100% kompostibelt.

Publicerat av: