De nye Pick & Stretch robotter fra Boston Dynamics tager et tigerspring fremad indenfor de-palletering

Stretch | Boston Dynamics

Den mobile robot Stretch de-palleterer og palleterer bokse. Foto: Boston Dynamics

Boston Dynamics har netop introduceret to nye de-palleterings robotter, hvor den ene – Pick – er stationær mens den anden – Stretch – er mobil. Begge robotter har den fælles fantastiske egenskab, at de kan de-pallettere (og palletere, men de-palletering er sværere) emner og kasser af vidt forskellige størrelser, placeret på de mest mystiske måder på den samme palle. Dette er en af de helt store (og indtil dato uløste) opgaver i forhold til robottiseret de-palletering, som Boston Dynamics hermed løser.

Pick er baseret på anvendelse af traditionelle industrirobotter fra f.eks. Yaskawa og Fanuc til Pick applikationen, så det, som Boston Dynamics bidrager med  her, er den meget avancerede software med vision control og AI, som gør det muligt på et split-sekund at observere de enkelte emners form og position. Desuden er der også tale om en teknologisk meget avanceret griber, som løbende kan tilpasse sig de enkelte emners størrelse og position.

Boston Dynamics Pick de-palleterings applikation sammen med en Fanuc robot. Bemærk de forskellige emballagetyper på pallen. Foto: Boston Dynamics

Stretch er mobil. I første omgang betyder det, at Stretch kan anvendes ved flere forskellige de-palleterings, eller palleterings linjer, og det er jo fint. Men det helt spændende er, at Stretch kan bevæge sig ind i en standard 20′ eller 40′ container med sit eget transportbånd og tømme eller fylde containere – hvilket er høj-interessant for alle de virksomheder som ønsker at undgå den konventionelle palle for at få mere plads til varer i containeren, og i øvrigt undgå omkostninger og returneringsproblemer med pallerne.

Den mobile robot Stretch er kørt ind i containeren og tømmer den automatisk. Foto: Boston Dynamics

Men hvorfor har Boston Dynamics valgt at udvikle sine egne mobile og stationære robotter til denne applikation? Det er der en række interessante robottekniske grunde til:

  1. Stretch skal være fleksibel, have en lang rækkevidde og klare en høj nyttelast. Derfor har man valgt en 7-akset robot. En hurtig undersøgelse viser, at verdensmarkedet’s robotleverandører kun kan tilbyde tre 7-aksede robotter med en nyttelast på op til 20 kg og med en rækkevidde omkring 1 meter (fra Yaskawa, Nachi og OTC Daihen, alle Japan). Og det er især alt for lidt rækkevidde for Boston Dynamics (Stretch: 23 kg og 1,95 meter rækkevidde)
  2. Stretch’s robotarm er batteridrevet, og alle industrirobotter er principielt drevet af 3*400V vekselstrøm, så derfor var der behov for en helt ny batteridrevet robot
  3. Det er en meget udfordrende opgave at få mobile og en stationære robot controllere til at arbejde smertefrit sammen

Boston Dynamics stipulerer, at Stretch er salgsklar for det kommercielle marked i løbet af 2022.

Se Boston Dynamics Pick video her

Se Boston Dynamics Stretch video her

 

Publicerat av: 

Del artiklen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Finske Paptic introducerer et papirbaseret materiale med plast egenskaber

Finske Paptic blev etableret i 2015 for at fremstille og markedsføre et cellulose- og lignin-baseret, patenteret papir, som er modificeret så papiret opfører sig som plastic med hensyn til hårdhed, slid og fleksibilitet, ligesom det, som plast, afgiver meget lidt lyd når det krølles sammen. Det egner sig derfor fortrinligt til at erstatte plastic i en lang række produkter.

Publicerat av: 

Slidte bildæk og andre polysteren produkter kan recycles effektivt med Pyrowave’s elektisk-kemiske proces

Polysteren (ca. 10% af Danmarks samlede plastforbrug) udgør sammen med polyethylen (PE) og polypropylen (PP) de tre plasttyper som vi er allermest i daglig kontakt med. Styren anvendes også som kunstgummi i bildæk (som så nok forøger Danmarks forbrug af styren/polystyren til mere end 10%). Recycling af bildæk er kompliceret og giver en dårlig gummikvalitet, så ca. 50% af alle kasserede dæk brændes bare for at skabe energi, f.eks. i cementproduktion, mens resten, som granulat, blandes i asfalt og cement produkter. Det er et voldsomt resursespild, som Michelin nu vil gøre noget ved gennem et samarbejde med canadiske Pyrowave.

Publicerat av: 

Rapport: Udviklingen i logistikbranchen driver robot-automatisering

I kølvandet på pandemien er de langsigtede tendenser i branchen, såsom mangel på arbejdskraft, vækst i distributionskanaler og e-handel, accelereret. På trods af den øgede efterspørgsel siger ni ud af ti logistik- og transportvirksomheder, at deres virksomhed er blevet negativt påvirket af pandemien. Dette driver investeringerne i robotter og automatisering frem, ifølge en ny rapport fra ABB.

Publicerat av: 

Emballagedagen – om innovation og grønne løsninger – Middelfart, den 6. oktober

Den 6.oktober kl. 12.00 i Middelfart har Grakom inviteret til en dag i emballagens tegn. Emballagen har været under pres i snart lang tid. Emballage kan dog ikke undværes, og fokus på miljø og klima i forbindelse med emballage er stort. Men er de bæredygtige alternativer virkelig så bæredygtige? Det er blandt andet et af de emner, der vil blive debatteret på Emballagedagen.

Publicerat av: 

”The Holy Grail” konceptet til affaldssortering skal nu afprøves i Danmark

Den 10. maj skrev Pack & Move om et nyt revolutionerende koncept til mærkning af alle former for emballage – og for den sags skyld alle trykte medier. Konceptet går ud på at lægge alle informationer om produktet ind i selve billedet og lade billedet være bæreren af informationen, som f.eks. også kan anvendes til at sortere emballage i forskellige grupper: Karton, plast, glas etc.

Publicerat av: 

Automatisk affaldssortering – Et besøg hos Jacob Kortbek fra Teknologisk Institut i Odense

Mine bedsteforældre havde ikke nedstyrtningsskakt, så de skulle selv bære alt affald hen til ejendommens centrale skraldespande. Så kom nedstyrtningsskakten, så man kunne komme af med affaldet på en komfortabel måde. Så kom alle kravene om affaldssortering (som er helt relevante for at kunne udnytte og genbruge affald på den mest optimale måde) men i processen døde nedstyrtningsskakten, så det i dag er lige så kompliceret at komme af med affaldet som på mine bedsteforældres tid – og måske tilmed mere, fordi alt jo nu skal sorteres. Det virker jo helt grotesk, når vi alle sammen jagter den mest komfortable tilværelse. Hvordan kan vi gøre vores affaldsgenerering- og håndtering forbrugervenlig – og samtidig gøre den miljørigtig?

Publicerat av: 

Over 3.000 med interesse for robotter besøgte Teknologisk Instituts RobotBrag 2021

Teknologisk Institut havde i torsdags sat alle sejl til og arrangeret en forrygende robotudstilling i deres lokaler i Odense, som dog langtfra var store nok til at huse alle de mere end 100 udstillere og de mange forskellige robot applikationer. Derfor havde man også rejst et helt cirkustelt for at få plads til alle. Udstillingen var fint besøgt allerede fra den åbnede, og til slut havde mere end 3.000 robotinteresserede personer lagt vejen forbi.

Publicerat av: 

Sappi og russiske ISBC introducerer et nyt papir med indstøbte RFID sendere

Papirleverandøren Sappi har netop offentliggjort, at man begynder at sælge papir med indstøbte RFID sendere. Et nærmere studie viser, at papiret kommer fra russiske ISBC. Sappi oplyser, at man kan trykke på papiret med de fleste kendte trykmetoder, dvs. med f.eks. konventionelle offsetmaskiner og HP Indigo, som jo også er en offsetmaskine. Det, som man kunne frygte, er, at trykket på papiret ville kunne ødeligge RFID senderen, men det sker åbenbart ikke. Man kan naturligvis også trykke med kontaktfri inkjet.

Publicerat av: 

Exoskeletter gør de tunge løft op til 30% lettere

På RobotBrag 2021 blev redaktøren opmærksom på, at exoskeletter, som hjælper med at gøre de tunge løft lettere, allerede blev introduceret på det danske marked i 2019. Det viste sig også, at der er danske start-ups, støttet af Odense Robotics som også er i gang med at udvikle exoskeletter. Det er jo altid fint at få åbnet øjnene for nye, positive tiltag.

Publicerat av: