De nye Pick & Stretch robotter fra Boston Dynamics tager et tigerspring fremad indenfor de-palletering

Stretch | Boston Dynamics

Den mobile robot Stretch de-palleterer og palleterer bokse. Foto: Boston Dynamics

Boston Dynamics har netop introduceret to nye de-palleterings robotter, hvor den ene – Pick – er stationær mens den anden – Stretch – er mobil. Begge robotter har den fælles fantastiske egenskab, at de kan de-pallettere (og palletere, men de-palletering er sværere) emner og kasser af vidt forskellige størrelser, placeret på de mest mystiske måder på den samme palle. Dette er en af de helt store (og indtil dato uløste) opgaver i forhold til robottiseret de-palletering, som Boston Dynamics hermed løser.

Pick er baseret på anvendelse af traditionelle industrirobotter fra f.eks. Yaskawa og Fanuc til Pick applikationen, så det, som Boston Dynamics bidrager med  her, er den meget avancerede software med vision control og AI, som gør det muligt på et split-sekund at observere de enkelte emners form og position. Desuden er der også tale om en teknologisk meget avanceret griber, som løbende kan tilpasse sig de enkelte emners størrelse og position.

Boston Dynamics Pick de-palleterings applikation sammen med en Fanuc robot. Bemærk de forskellige emballagetyper på pallen. Foto: Boston Dynamics

Stretch er mobil. I første omgang betyder det, at Stretch kan anvendes ved flere forskellige de-palleterings, eller palleterings linjer, og det er jo fint. Men det helt spændende er, at Stretch kan bevæge sig ind i en standard 20′ eller 40′ container med sit eget transportbånd og tømme eller fylde containere – hvilket er høj-interessant for alle de virksomheder som ønsker at undgå den konventionelle palle for at få mere plads til varer i containeren, og i øvrigt undgå omkostninger og returneringsproblemer med pallerne.

Den mobile robot Stretch er kørt ind i containeren og tømmer den automatisk. Foto: Boston Dynamics

Men hvorfor har Boston Dynamics valgt at udvikle sine egne mobile og stationære robotter til denne applikation? Det er der en række interessante robottekniske grunde til:

  1. Stretch skal være fleksibel, have en lang rækkevidde og klare en høj nyttelast. Derfor har man valgt en 7-akset robot. En hurtig undersøgelse viser, at verdensmarkedet’s robotleverandører kun kan tilbyde tre 7-aksede robotter med en nyttelast på op til 20 kg og med en rækkevidde omkring 1 meter (fra Yaskawa, Nachi og OTC Daihen, alle Japan). Og det er især alt for lidt rækkevidde for Boston Dynamics (Stretch: 23 kg og 1,95 meter rækkevidde)
  2. Stretch’s robotarm er batteridrevet, og alle industrirobotter er principielt drevet af 3*400V vekselstrøm, så derfor var der behov for en helt ny batteridrevet robot
  3. Det er en meget udfordrende opgave at få mobile og en stationære robot controllere til at arbejde smertefrit sammen

Boston Dynamics stipulerer, at Stretch er salgsklar for det kommercielle marked i løbet af 2022.

Se Boston Dynamics Pick video her

Se Boston Dynamics Stretch video her

 

Publicerat av: 

Del artiklen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


For 100 år siden – 25. januar 1921 – havde Rossums Universal Robots premiere – og begrebet ”robotter” blev for første gang introduceret til verden

I 1920 skrev den tjekkiske forfatter Karel Capek teaterstykket R.U.R. som havde premiere den 25. januar 1921 – altså for netop 100 år siden. Stykket handler om nogle kunstige væsener, som ikke er mennesker, men ligner mennesker. Han kaldte dem robotter!

Publicerat av: 

Mura bygger verdens første fabrik, som omdanner eksisterende fossilt plastic til olie og ny plast

95% af al plastic er i dag stadig baseret på fossil olie, og omkring 85% af al plasticemballage bliver aldrig indsamlet til forbrænding eller genbrug. Mura Technologies og partnere bygger nu verdens første fabrik, som på industrielt niveau genfremstiller olie til nye plastprodukter fra så godt som alle eksisterende fossilt baserede plastprodukter.

Publicerat av: 

CBS’ berømte ”60 Minutes” har netop udgivet en fantastisk video om Boston Dynamics – som vi kender fra sidste juls dansende robotter

CBS’ har i løbet af de sidste 53 år skabt et ikon indenfor nyhedsformidling med det seriøse, ugentlige dybdeborende program ”60 Minutes”. De fleste kender sikkert Boston Dynamics fra julevideoen med de dansende robotter. Den 13 minutter lange 60 Minutes video er efter redaktørens opfattelse helt fantastisk for alle robot elskere.

Publicerat av: 

BillerudKorsnäs og BASF har udviklet et kompostibelt papirlaminat til fleksible emballager

EUs målsætning er, at i 2030 skal al emballage være genanvendelig eller kunne nedbrydes i naturen. Dette klarer normale plastfilm ikke, så derfor derfor har BASF og BillerudKorsnäs sammen udviklet en ny film til fleksible emballager, som er baseret på papir og et enkelt lag laminat og som er 100% kompostibelt.

Publicerat av: