Bæredygtig emballage fra BillerudKorsnäs sparede HP for 2,5 tons emballage om året på en enkelt PC model

Bæredygtig emballage er vigtig for økonomi og miljø. Illustration: BillerudKorsnäs

BillerudKorsnäs har udgivet en manual om, hvordan man skaber et bæredygtigt emballage koncept, som grundlæggende er baseret på definitionerne fra the Sustainable Packaging Coalition, som følger:

A. Is beneficial, safe & healthy for individuals and communities throughout its life cycle
B. Meets market criteria for performance and cost
C. Is sourced, manufactured, transported, and recycled using renewable energy
D. Optimizes the use of renewable or recycled source materials
E. Is manufactured using clean production technologies and best practices
F. Is made from materials healthy throughout the life cycle
G. Is physically designed to optimize materials and energy
H. Is effectively recovered and utilized in biological and/or industrial closed loop cycles

Undersøgelser viser, at de virksomheder, som tager klimaforandringerne alvorligt og planlægger med dem i tankerne, har 18% højere ROI end virksomheder, som ignorerer dem. Og et af de allervigtigste områder, hvor en virksomhed kan gennemføre en positiv klima strategi er en bæredygtig emballage strategi.

Cyklus for bæredygtig emballage. Illustration: BillerudKorsnäs

HP sparede 2,5 tons emballage om året

HP producerer omkring 40 millioner laptops om året i Kina, så HP og BillerudKorsnäs tog et grundigt kig emballagen og hvordan den kunne optimeres. Resultatet blev en indpakning baseret på et mere miljøvenligt og stærkere materiale, som reducerede materiale forbruget med 29% og vægten med 22%. Alt i alt en materiale reduktion på 2,5 tons om året, med deraf følgende lavere materiale- og transportomkostninger – og et lavere CO2 aftryk. Man kan så tilføje, at det måske også ville være smart at producere de omtalte laptops tættere på forbrugerne i USA og Europa, men det er en helt anden historie.

HP laptop og den nye transport emballage. Foto: BillerudKorsnäs

Anvend bioplast i den udstrækning, som det er muligt

Papirmasse baserede emballager har en lang række fordele, men plast har også sine fordele, så når man tænker på alle negative miljøpåvirkninger som skabes af visse typer af plast, så er det også vigtigt at anvende plast, som, så videt at det er muligt, er biobaseret og fremstillet på på vegetabilske og ikke fossile olier.

Du finder BillerudKorsnäs’ manual her:

Publicerat av: 

Del artiklen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


For 100 år siden – 25. januar 1921 – havde Rossums Universal Robots premiere – og begrebet ”robotter” blev for første gang introduceret til verden

I 1920 skrev den tjekkiske forfatter Karel Capek teaterstykket R.U.R. som havde premiere den 25. januar 1921 – altså for netop 100 år siden. Stykket handler om nogle kunstige væsener, som ikke er mennesker, men ligner mennesker. Han kaldte dem robotter!

Publicerat av: 

Mura bygger verdens første fabrik, som omdanner eksisterende fossilt plastic til olie og ny plast

95% af al plastic er i dag stadig baseret på fossil olie, og omkring 85% af al plasticemballage bliver aldrig indsamlet til forbrænding eller genbrug. Mura Technologies og partnere bygger nu verdens første fabrik, som på industrielt niveau genfremstiller olie til nye plastprodukter fra så godt som alle eksisterende fossilt baserede plastprodukter.

Publicerat av: 

CBS’ berømte ”60 Minutes” har netop udgivet en fantastisk video om Boston Dynamics – som vi kender fra sidste juls dansende robotter

CBS’ har i løbet af de sidste 53 år skabt et ikon indenfor nyhedsformidling med det seriøse, ugentlige dybdeborende program ”60 Minutes”. De fleste kender sikkert Boston Dynamics fra julevideoen med de dansende robotter. Den 13 minutter lange 60 Minutes video er efter redaktørens opfattelse helt fantastisk for alle robot elskere.

Publicerat av: 

BillerudKorsnäs og BASF har udviklet et kompostibelt papirlaminat til fleksible emballager

EUs målsætning er, at i 2030 skal al emballage være genanvendelig eller kunne nedbrydes i naturen. Dette klarer normale plastfilm ikke, så derfor derfor har BASF og BillerudKorsnäs sammen udviklet en ny film til fleksible emballager, som er baseret på papir og et enkelt lag laminat og som er 100% kompostibelt.

Publicerat av: