Bæredygtig emballage fra BillerudKorsnäs sparede HP for 2,5 tons emballage om året på en enkelt PC model

Bæredygtig emballage er vigtig for økonomi og miljø. Illustration: BillerudKorsnäs

BillerudKorsnäs har udgivet en manual om, hvordan man skaber et bæredygtigt emballage koncept, som grundlæggende er baseret på definitionerne fra the Sustainable Packaging Coalition, som følger:

A. Is beneficial, safe & healthy for individuals and communities throughout its life cycle
B. Meets market criteria for performance and cost
C. Is sourced, manufactured, transported, and recycled using renewable energy
D. Optimizes the use of renewable or recycled source materials
E. Is manufactured using clean production technologies and best practices
F. Is made from materials healthy throughout the life cycle
G. Is physically designed to optimize materials and energy
H. Is effectively recovered and utilized in biological and/or industrial closed loop cycles

Undersøgelser viser, at de virksomheder, som tager klimaforandringerne alvorligt og planlægger med dem i tankerne, har 18% højere ROI end virksomheder, som ignorerer dem. Og et af de allervigtigste områder, hvor en virksomhed kan gennemføre en positiv klima strategi er en bæredygtig emballage strategi.

Cyklus for bæredygtig emballage. Illustration: BillerudKorsnäs

HP sparede 2,5 tons emballage om året

HP producerer omkring 40 millioner laptops om året i Kina, så HP og BillerudKorsnäs tog et grundigt kig emballagen og hvordan den kunne optimeres. Resultatet blev en indpakning baseret på et mere miljøvenligt og stærkere materiale, som reducerede materiale forbruget med 29% og vægten med 22%. Alt i alt en materiale reduktion på 2,5 tons om året, med deraf følgende lavere materiale- og transportomkostninger – og et lavere CO2 aftryk. Man kan så tilføje, at det måske også ville være smart at producere de omtalte laptops tættere på forbrugerne i USA og Europa, men det er en helt anden historie.

HP laptop og den nye transport emballage. Foto: BillerudKorsnäs

Anvend bioplast i den udstrækning, som det er muligt

Papirmasse baserede emballager har en lang række fordele, men plast har også sine fordele, så når man tænker på alle negative miljøpåvirkninger som skabes af visse typer af plast, så er det også vigtigt at anvende plast, som, så videt at det er muligt, er biobaseret og fremstillet på på vegetabilske og ikke fossile olier.

Du finder BillerudKorsnäs’ manual her:

Publicerat av: 

Del artiklen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Finske Paptic introducerer et papirbaseret materiale med plast egenskaber

Finske Paptic blev etableret i 2015 for at fremstille og markedsføre et cellulose- og lignin-baseret, patenteret papir, som er modificeret så papiret opfører sig som plastic med hensyn til hårdhed, slid og fleksibilitet, ligesom det, som plast, afgiver meget lidt lyd når det krølles sammen. Det egner sig derfor fortrinligt til at erstatte plastic i en lang række produkter.

Publicerat av: 

Slidte bildæk og andre polysteren produkter kan recycles effektivt med Pyrowave’s elektisk-kemiske proces

Polysteren (ca. 10% af Danmarks samlede plastforbrug) udgør sammen med polyethylen (PE) og polypropylen (PP) de tre plasttyper som vi er allermest i daglig kontakt med. Styren anvendes også som kunstgummi i bildæk (som så nok forøger Danmarks forbrug af styren/polystyren til mere end 10%). Recycling af bildæk er kompliceret og giver en dårlig gummikvalitet, så ca. 50% af alle kasserede dæk brændes bare for at skabe energi, f.eks. i cementproduktion, mens resten, som granulat, blandes i asfalt og cement produkter. Det er et voldsomt resursespild, som Michelin nu vil gøre noget ved gennem et samarbejde med canadiske Pyrowave.

Publicerat av: 

Rapport: Udviklingen i logistikbranchen driver robot-automatisering

I kølvandet på pandemien er de langsigtede tendenser i branchen, såsom mangel på arbejdskraft, vækst i distributionskanaler og e-handel, accelereret. På trods af den øgede efterspørgsel siger ni ud af ti logistik- og transportvirksomheder, at deres virksomhed er blevet negativt påvirket af pandemien. Dette driver investeringerne i robotter og automatisering frem, ifølge en ny rapport fra ABB.

Publicerat av: 

Emballagedagen – om innovation og grønne løsninger – Middelfart, den 6. oktober

Den 6.oktober kl. 12.00 i Middelfart har Grakom inviteret til en dag i emballagens tegn. Emballagen har været under pres i snart lang tid. Emballage kan dog ikke undværes, og fokus på miljø og klima i forbindelse med emballage er stort. Men er de bæredygtige alternativer virkelig så bæredygtige? Det er blandt andet et af de emner, der vil blive debatteret på Emballagedagen.

Publicerat av: 

”The Holy Grail” konceptet til affaldssortering skal nu afprøves i Danmark

Den 10. maj skrev Pack & Move om et nyt revolutionerende koncept til mærkning af alle former for emballage – og for den sags skyld alle trykte medier. Konceptet går ud på at lægge alle informationer om produktet ind i selve billedet og lade billedet være bæreren af informationen, som f.eks. også kan anvendes til at sortere emballage i forskellige grupper: Karton, plast, glas etc.

Publicerat av: 

Automatisk affaldssortering – Et besøg hos Jacob Kortbek fra Teknologisk Institut i Odense

Mine bedsteforældre havde ikke nedstyrtningsskakt, så de skulle selv bære alt affald hen til ejendommens centrale skraldespande. Så kom nedstyrtningsskakten, så man kunne komme af med affaldet på en komfortabel måde. Så kom alle kravene om affaldssortering (som er helt relevante for at kunne udnytte og genbruge affald på den mest optimale måde) men i processen døde nedstyrtningsskakten, så det i dag er lige så kompliceret at komme af med affaldet som på mine bedsteforældres tid – og måske tilmed mere, fordi alt jo nu skal sorteres. Det virker jo helt grotesk, når vi alle sammen jagter den mest komfortable tilværelse. Hvordan kan vi gøre vores affaldsgenerering- og håndtering forbrugervenlig – og samtidig gøre den miljørigtig?

Publicerat av: 

Over 3.000 med interesse for robotter besøgte Teknologisk Instituts RobotBrag 2021

Teknologisk Institut havde i torsdags sat alle sejl til og arrangeret en forrygende robotudstilling i deres lokaler i Odense, som dog langtfra var store nok til at huse alle de mere end 100 udstillere og de mange forskellige robot applikationer. Derfor havde man også rejst et helt cirkustelt for at få plads til alle. Udstillingen var fint besøgt allerede fra den åbnede, og til slut havde mere end 3.000 robotinteresserede personer lagt vejen forbi.

Publicerat av: 

Sappi og russiske ISBC introducerer et nyt papir med indstøbte RFID sendere

Papirleverandøren Sappi har netop offentliggjort, at man begynder at sælge papir med indstøbte RFID sendere. Et nærmere studie viser, at papiret kommer fra russiske ISBC. Sappi oplyser, at man kan trykke på papiret med de fleste kendte trykmetoder, dvs. med f.eks. konventionelle offsetmaskiner og HP Indigo, som jo også er en offsetmaskine. Det, som man kunne frygte, er, at trykket på papiret ville kunne ødeligge RFID senderen, men det sker åbenbart ikke. Man kan naturligvis også trykke med kontaktfri inkjet.

Publicerat av: 

Exoskeletter gør de tunge løft op til 30% lettere

På RobotBrag 2021 blev redaktøren opmærksom på, at exoskeletter, som hjælper med at gøre de tunge løft lettere, allerede blev introduceret på det danske marked i 2019. Det viste sig også, at der er danske start-ups, støttet af Odense Robotics som også er i gang med at udvikle exoskeletter. Det er jo altid fint at få åbnet øjnene for nye, positive tiltag.

Publicerat av: