Svenske Exmet introducerer amorfe metaller, som gør 3D Printing endnu mere interessant

En central maskindel fremstillet på en additiv (3D) printer med Exmet’s materialer. Foto: Exmet Amorphous Technologies AB

Exmet Amorphous Technology AB i Stockholm begyndte i 2017 at markedsføre sin teknologi til fremstilling af amorfe metaller i pulverform. Exmet har nu indgået en aftale med Volvo Cars, som bl.a. vil anvende teknologien til udvikling af smarte og mere effektive el-motorer med en højere virkningsgrad.

Amorfe metaller har en ustruktureret atomstruktur, som giver en langt stærkere materiale struktur, som betyder, at et givet emne kan fremstilles lettere og stærkere. Kombineret med den additive (3D) produktionsproces, som også reducerer materiale anvendelsen, bliver det til en ren win-win situation i forhold til materialeforbrug og bæredygtighed i produktionsprocessen.

Exmet skaber den amorfe struktur med en speciel, hurtig køleproces, når metallet skifter fra flydende til fast form.

Den hurtigere afkøling giver en stærk amorf materialestruktur. Illustration: Exmet Amorphous Technologies AB

Det amorfe metal findes i pulverform og kan derfor anvendes i 3D printere til smarte additive produktionsmetoder. Det åbner op for helt nye muligheder for at producere smarte, lettere og mere holdbare emner til mange produkter. Volvo Cars sigter i første omgang på at udvikle sine egne el-motorer med højere virkningsgrader til deres kommende el-biler.

Du kommer på Exmets hjemmeside her:

 

 

 

Publicerat av: 

Del artiklen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


For 100 år siden – 25. januar 1921 – havde Rossums Universal Robots premiere – og begrebet ”robotter” blev for første gang introduceret til verden

I 1920 skrev den tjekkiske forfatter Karel Capek teaterstykket R.U.R. som havde premiere den 25. januar 1921 – altså for netop 100 år siden. Stykket handler om nogle kunstige væsener, som ikke er mennesker, men ligner mennesker. Han kaldte dem robotter!

Publicerat av: 

Mura bygger verdens første fabrik, som omdanner eksisterende fossilt plastic til olie og ny plast

95% af al plastic er i dag stadig baseret på fossil olie, og omkring 85% af al plasticemballage bliver aldrig indsamlet til forbrænding eller genbrug. Mura Technologies og partnere bygger nu verdens første fabrik, som på industrielt niveau genfremstiller olie til nye plastprodukter fra så godt som alle eksisterende fossilt baserede plastprodukter.

Publicerat av: 

CBS’ berømte ”60 Minutes” har netop udgivet en fantastisk video om Boston Dynamics – som vi kender fra sidste juls dansende robotter

CBS’ har i løbet af de sidste 53 år skabt et ikon indenfor nyhedsformidling med det seriøse, ugentlige dybdeborende program ”60 Minutes”. De fleste kender sikkert Boston Dynamics fra julevideoen med de dansende robotter. Den 13 minutter lange 60 Minutes video er efter redaktørens opfattelse helt fantastisk for alle robot elskere.

Publicerat av: 

BillerudKorsnäs og BASF har udviklet et kompostibelt papirlaminat til fleksible emballager

EUs målsætning er, at i 2030 skal al emballage være genanvendelig eller kunne nedbrydes i naturen. Dette klarer normale plastfilm ikke, så derfor derfor har BASF og BillerudKorsnäs sammen udviklet en ny film til fleksible emballager, som er baseret på papir og et enkelt lag laminat og som er 100% kompostibelt.

Publicerat av: