Burger King re-brander sig med nyt logo – og nye bæredygtige og genanvendelige emballager

Burger Kings nye look er "intelligent og godt set" - Dansk Markedsføring

Ny bæredygtig emballage. Foto: Burger King

Burger King har startet en total re-branding proces på verdensplan med et nyt logo, nye uniformer og t-shirts til medarbejderne og ikke mindst nye tiltag omkring bæredygtig og også returnerbar emballage.

Burger King lover, at inden udgangen af 2025 vil alle former for emballage i USA og Canada være fremstillet af fornybare, genanvendelige eller miljøgodkendte fibre. Hvad der skal ske i Europa melder den amerikanske pressemeddelelse ikke noget om.

Retur-emballage

Samtidig oplyser Burger King, at man som de første i fastfood industrien vil teste et ”pant-baseret” retur-emballage koncept. Starten foretages i udvalgte restauranter i New York , Portland og Tokyo, men antallet af restauranter vil blive udvidet i løbet af testperioden.  Der foreligger ingen oplysning om pantbeløbets størrelse, men for det skal give mening, må der være både en forståelig prisreduktion på selve produktet og et pant af en vis størrelse.

This Is What Burger King's New Reusable Packaging Looks Like

Genanvendelig emballage til både mad og drikke. Foto: Burger King

Burger King har udviklet konceptet i samarbejde med TerraCycle (som også findes i DK), og det er tilsyneladende ikke baseret på et fælles retursystem som vi kender fra dåser og flasker, men derimod på udvalgte opsamlingssteder for returemballagen. Et kvalificeret gæt kunne så være, at Burger King restauranterne bliver opsamlingssteder så pantet indløses i forbindelse med et nyt besøg i en Burger King restaurant. Konceptet vil så tilmed være med til at motivere brugerne til at genbesøge Burger King i stedet for andre fastfood forretninger.

Burger King og TerraCycle oplyser, at alle tænkelige omkostninger – transport til rengøringssted, rengøringsomkostninger etc. – vil indgå i analysen, så i virkeligheden er Burger King i gang med at analysere om én-gangs, genanvendelig, bæredygtig papirfiber emballage er billigere eller dyrere end miljøplast-baseret returnerbar emballage. Et virkelig interessant forsøg!

Du kan finde mere om Terra Cycle’s returemballager her:

 

Publicerat av: 

Del artiklen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Stirlingmotoren er nøglen til en masse miljøvenlig og billig energi. Swedish Stirling viser vejen

Stirlingmotoren blev opfundet i 1816 af den irske præst Robert Stirling men blev, på trods af sit interessante koncept, aldrig rigtig til en kommerciel succes. Dette er nu ved at ændre sig, fordi dens unikke koncept med at adskille forbrændingsdelen fra resten af motoren så den kan drives af så godt som alle tænkelige energikilder – bare de kan producere varme – giver helt nye anvendelsesområder.

Publicerat av: 

Skal robotter registreres og betale skat?

For et stykke tid siden startede en diskussion om, at robotter skulle betale skat. Argumentationen var/er, at når alle medarbejdere efterhånden erstattes af robotter forsvinder skattegrundlaget for medarbejdere. Da alle seriøse undersøgelser viser, at robotter faktisk ikke formindsker arbejdsstyrken, men derimod reducerer antallet af du uønskede, monotome og muskelkrævende lavtløns arbejdspladser, men samtidig skaber flere nye højtløns arbejdspladser, er denne argumentation helt forfejlet.

Publicerat av: 

Bio-fossil plast & ikke nedbrydelig-nedbrydelig (bæredygtig) plast

I 2020 blev der produceret omkring 350 millioner tons mineral-olie baseret plast, og det er jo ikke smart, når vi jagter den fossilfrie cirkulære økonomi. Mange forventer, at dette tal fordobles inden 2050. Desuden kan det tage hundereder af år at nedbryde mange plastprodukter, så mængden af brugte, forurenende plast-produkter vokser voldsomt – med enorme skadesvirkninger på både naturen og verdenshavene. 

Publicerat av: 

Forge OS (operativ system) fra Ready Robotics er et smart modulært koncept til dem, som selv vil udvikle robotløsninger

De små cobots kan anvendes mange steder i et væld af forskellige industrier. Men en cobot – eller en større robot – alene skaber ingen løsning. Den skal programmeres til den specifikke opgave, og den skal normalt kobles sammen med en griber og eventuelt styre – eller styres fra – anden udrustning, som f.eks. en CNC maskine.

Publicerat av: 

Procesoptimering i flexo-trykning med højere kvalitet og mindre makulatur

De nyeste laserscannere har skabt et helt nyt kvalitetsniveau for fremstilling af både flexoplader og raster (anilox) valser og dermed gjort flexo endnu mere populær overalt i emballageindustrien, bl.a. fordi flexo kan anvendes på et meget bredt spektrum af substrater fra de tyndeste plasticfilm og avancerede smalbane rotationer til meget store bølgepapmaskiner.

Publicerat av: 

Fossilfri energi og fossilfrit stål fra store svenske virksomheder

Omkring 7% af alle verdens drivhusgasser kommer fra stålproduktion, fordi fremstillingsprocessen anvender voldsomme mængder af fossilt brændstof. Det vil svenske LKAB (mineselskabet), SSAB (stålværket) og Vattenfall (energiselskabet) i fællesskab ændre på, så de har besluttet at udvikle 100% fossilfrit stål, som skal være på markedet i 2025.

Publicerat av: 

En alternativ form for glas produceret fra træ

Der er snart ingen grænser for, hvad træ kan anvendes til. Hvis man fjerner lignin fra træ (som primært består af cellulose og lignin) og erstatter det med et polymert produkt får man et nyt produkt som er gennemsigtigt træ. Produktet er tilmed meget stærkere end normalt træ, og det forøger naturligvis anvendelsesmulighederne i byggesektoren dramatisk i stedet for glas og cement.

Publicerat av: