Japanske Yaskawa har netop leveret robot #500.000

Yaskawa’s salg af industrirobotter siden introduktionen af Motoman L-10 i 1977. Illustration: Yaskawa

Japanske Yaskawa Electic Company, som er en af verdens 4 helt store robotproducenter, har netop afskibet sin robot nummer 500.000. Yaskawa begyndte i 1915 at fremstille el-motorer, og dette er stadig Yaskawa’s største aktivitet gennem divisionen Motion&Drives. En væsentlig komponent i robotfremstilling er netop el-motorer, så derfor begyndte man i 1977 at fremstille robotter med navnet Motoman.

Yaskawa’s produktprogram rummer i dag både helt store robotter, som kan løfte op til 900 kg med en rækkevidde på ca. 6 meter og helt små robotter, som kun løfter 0,5 kg ca. 50 cm. Ud over konventionelle 4 & 6 aksede robotter findes også versioner med 7 akser, som giver en meget høj fleksibilitet. Indimellem er der også verdens eneste 2-arms industrirobot, et program af cobotter og en hel række af specielle robotter til svejsning, håndtering og medicinal industrien.

Yaskawa’s første Motoman robot fra 1977 og helt nye industrirobotter og cobotten HC10. Foto: Yaskawa

Som det fremgår af illustrationen har Yaskawa et ganske betydeligt salg i Europa, og da Japan er langt borte, har Yaskawa netop indviet en helt ny fabrik i Slovenien for at kunne betjene det europæiske marked bedre.

For at sætte tingene lidt i relief er der i hele verden i dag installeret lidt under 3 millioner industrirobotter, (hvoraf omkring 125.000 er små cobotter), og man forventer, at der omkring 2025 vil være installeret 5 og 6 millioner industrirobotter. Så robotleverandørerne kan se frem til en voldsom vækst.

Du kan finde mere om Yaskawa i Danmark her

Pressemeddelelsen om Yaskawa robot # 500.000 finder du her

 

 

 

Publicerat av: 

Del artiklen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Stirlingmotoren er nøglen til en masse miljøvenlig og billig energi. Swedish Stirling viser vejen

Stirlingmotoren blev opfundet i 1816 af den irske præst Robert Stirling men blev, på trods af sit interessante koncept, aldrig rigtig til en kommerciel succes. Dette er nu ved at ændre sig, fordi dens unikke koncept med at adskille forbrændingsdelen fra resten af motoren så den kan drives af så godt som alle tænkelige energikilder – bare de kan producere varme – giver helt nye anvendelsesområder.

Publicerat av: 

Skal robotter registreres og betale skat?

For et stykke tid siden startede en diskussion om, at robotter skulle betale skat. Argumentationen var/er, at når alle medarbejdere efterhånden erstattes af robotter forsvinder skattegrundlaget for medarbejdere. Da alle seriøse undersøgelser viser, at robotter faktisk ikke formindsker arbejdsstyrken, men derimod reducerer antallet af du uønskede, monotome og muskelkrævende lavtløns arbejdspladser, men samtidig skaber flere nye højtløns arbejdspladser, er denne argumentation helt forfejlet.

Publicerat av: 

Bio-fossil plast & ikke nedbrydelig-nedbrydelig (bæredygtig) plast

I 2020 blev der produceret omkring 350 millioner tons mineral-olie baseret plast, og det er jo ikke smart, når vi jagter den fossilfrie cirkulære økonomi. Mange forventer, at dette tal fordobles inden 2050. Desuden kan det tage hundereder af år at nedbryde mange plastprodukter, så mængden af brugte, forurenende plast-produkter vokser voldsomt – med enorme skadesvirkninger på både naturen og verdenshavene. 

Publicerat av: 

Forge OS (operativ system) fra Ready Robotics er et smart modulært koncept til dem, som selv vil udvikle robotløsninger

De små cobots kan anvendes mange steder i et væld af forskellige industrier. Men en cobot – eller en større robot – alene skaber ingen løsning. Den skal programmeres til den specifikke opgave, og den skal normalt kobles sammen med en griber og eventuelt styre – eller styres fra – anden udrustning, som f.eks. en CNC maskine.

Publicerat av: 

Procesoptimering i flexo-trykning med højere kvalitet og mindre makulatur

De nyeste laserscannere har skabt et helt nyt kvalitetsniveau for fremstilling af både flexoplader og raster (anilox) valser og dermed gjort flexo endnu mere populær overalt i emballageindustrien, bl.a. fordi flexo kan anvendes på et meget bredt spektrum af substrater fra de tyndeste plasticfilm og avancerede smalbane rotationer til meget store bølgepapmaskiner.

Publicerat av: 

Fossilfri energi og fossilfrit stål fra store svenske virksomheder

Omkring 7% af alle verdens drivhusgasser kommer fra stålproduktion, fordi fremstillingsprocessen anvender voldsomme mængder af fossilt brændstof. Det vil svenske LKAB (mineselskabet), SSAB (stålværket) og Vattenfall (energiselskabet) i fællesskab ændre på, så de har besluttet at udvikle 100% fossilfrit stål, som skal være på markedet i 2025.

Publicerat av: 

En alternativ form for glas produceret fra træ

Der er snart ingen grænser for, hvad træ kan anvendes til. Hvis man fjerner lignin fra træ (som primært består af cellulose og lignin) og erstatter det med et polymert produkt får man et nyt produkt som er gennemsigtigt træ. Produktet er tilmed meget stærkere end normalt træ, og det forøger naturligvis anvendelsesmulighederne i byggesektoren dramatisk i stedet for glas og cement.

Publicerat av: